طريقة تحضير اسكالوب لذيذ بشرائح الديك الرومي والفطر


طريقة تحضير اسكالوب لذيذ بشرائح الديك الرومي والفطر
اسكالوب لذيذ: تحبين سيدتي أحيانا تحضير وجبة عشاء سريعة و لذيذة و تودين إسعاد أفراد أسرتك، لكن تحتارين كثيرا فيما يمكنك تحضيره و تقديمه في وقت وجيز، نقدم لك اليوم سيدتي، طبقا شهيا ولذيذا جدا سيسعد أسرتك كثيرا، إنه طبق الإسكالوب بشرائح الديك الرومي و الفطر.
اسكالوب
 اسكالوب بشرائح الديك الرومي والفطر
هذا الطبق إضافة إلى أنه شهي جدا فهو صحي و غني بالفيتاميات و البروتينات فشرائح صدر الديك الرومي خفيفة على المعدة و سريعة الهضم و غنية جدا، و احتواء الطبق على الفطر يساعد في تقوية المناعة و ضبط كمية الكوليسترول في الدم فهو غني جدا بحمض الفوليك المهم و الذي يحمي الجسم من الكثير من الأمراض كالأنيميا و تضخم الطحال، و كذلك يحتوي على مضادات الأكسدة التي تحارب السرطان. كما أن القشدة الطرية مفيدة جدا للجسم فهي تحتوي على كميات و فيرة من الكالسيوم الذي يقوي العظام، و كذلك بها نسبة من فيتامين أ المفيد للبشرة و الذي يساعد على عمل الجهاز المناعي في الجسم.
الآن إليك سيدتي طريقة تحضير الطبق
المكونات:
– 5 شرائح من الديك الرومي (1/2 كيلوغرام)
– 1 علبة فطر
– كأس من القشدة الطرية
– ثوم قصبي مهروس
– ملح و فلفل أسود
– زيت نباتي
– زبدة المطبخ
طريقة تحضير طبق اسكالوب :
نضغ شرائح الديك الرومي في إناء و نضيف عليها قليلا من الملح و الفلفل الأسود و نخلطها معا، ثم نضع قليلا من الزيت في مقلاة و نقلي شرائح الديك الرومي جيدا حتي يصبح لونها ذهبيا، و نضعها في إناء به مناديل ورقية، و تجفف جيدا من الزيت.
اسكالوب
بعد ذلك نقوم بتنظيف المقلاة جيدا من الزيت ثم نذيب فيها قليلا من الزبدة، نفرغ بعد ذلك الفطر المقطع و نرش قليلا من الملح و الفلفل الأسود و نقلب الفطر حتي يتحمر جيدا ( 4 إلى 6 دقائق).
اسكالوب
بعد ذلك نفرغ القشدة الطرية و نضيف الثوم القصبي و نترك الخليط حتى يبدأ في الغليان بعدها نضع شرائح الديك الرومي عليها و نحرك جيدا حتى يمتزج الخليط، يمكنك أن تفرغيها في طبق و تقدم ساخنة.
و إذا أردتِ أن تجعلي طبق الاسكالوب أكثر تنوعا، فنحن نقترح عليك وصفة أخرى سنضيف إليها مجموعة من الخضر حتى يصبح طبقك أكثر تكاملا. تفضلي بمتابعة الوصفة الثانية :
المكونات :
– نصف كيلوغرام من شرائح الديك الرومي.
– 1 حبة بصل متوسطة.
– 1 كاس من الحليب.
– 1 كوب من الدقيق.
– 1 كوب من البقسماط (مسحوق الخبز).
– القليل من الملح و الفلفل الأسود.
– 2 حبة جزر.
– 2 حبة طماطم.
– 1 حبة قرع.
– القليل من زيت الزيتون.
– القليل من الجبن المبشور للتزيين.(يمكنك استعمال أي نوع من الجبن)
– زيت للقلي.
طريقة عمل اسكالوب الديك الرومي بالخضر :
– نغسل شرائح الديك الرومي كالمعتاد بالماء و الليمون ثم نضيف إليها الملح و الفلفل الأسود.
– نصب زيت القلي في مقلاة و نضعه على النار.
– نغمس اسكالوب الديك الرومي في الدقيق من الجهتين ثم نغمسها من جديد في الحليب السائل ثم في مسحوق البقسماط.
– بعد أن يسخن الزيت جيدا، نقوم بقلي الشرائح.
– نزيلها من المقلاة و نضعها فوق قطعة من الورق النشاف لامتصاص الزيت الزائد.
نقوم الآن بتحضير الخضر المرافقة للطبق :
– نقطع  حبات الجزر و الطماطم و القرع إلى قطع صغيرة.
– نضعها في إناء على النار و نضيف إليها زيت الزيتون و الملح و الفلفل الأسود.
– نقلّبها من حين لآخر حتى تنضج ثم نزيلها من فوق النار.
– نقوم بإحضار قالب فرن (معدني أو زجاجي…) و ندهنه بالقليل من الزبدة.
– نضع اسكالوب الديك الرومي في القالب ثم نضيف إليه الخضر التي قمنا بتحضيرها.
– نزين الطبق بالجبن المبشور ثم ندخله إلى فرن ساخن لمدة 20 دقيقة.
– نخرج الطبق من الفرن و نقدمه بالصحة و العافية.
ملاحظات :
  • يمكنك تقديم الاسكالوب بطرق أخرى و كذلك تعويض الخضر المستعملة في الوصفة بخضر أخرى من اختيارك.
  • كذلك تستطيعين تقديم هذا الطبق مُرفقا ببعض الصلصات مثل صلصة الكاتشب و المايونيز.
  • كما ذكرنا سابقا، يُزيّن طبق شرائح الديك الرومي و الخضر بالجبن المبشور قبل إدخاله للفرن. و يمكنك إعادة تزيينه بالجبن مرة أخرى بعد إخراجه من الفرن كذلك بامكانك استعمال عدة أنواع من الجبن للتزيين.
  • تعلمى ايظا
How to prepare delicious scallops with turkey slices and mushrooms.
   scallops: You love my lady Sometimes you prepare a quick and delicious dinner and you wish to make your family happy, but you are very excited about what you can prepare and offer in a short time. Today, Madam, according to your appetite and taste, your family will be very happy. Mushrooms.

Scallops with turkey slices and mushrooms

This dish is also very tasty. It is healthy and rich in vitamins and proteins. Roast breast slices are light on the stomach, fast digestion and very rich. The dish contains mushrooms, helps to strengthen immunity and control the amount of cholesterol in the blood. It is very rich in important folic acid and Which protects the body from many diseases such as anemia and spleen enlargement, and also contains antioxidants that fight cancer. Soft cream is also very useful for the body. It contains abundant amounts of calcium that strengthens the bones, as well as a percentage of Vitamin A useful for the skin, which helps to work the immune system in the  How to  
 body.Now here's my lady how to prepare the dish
Ingredients:

 5 slices of turkey (1/2 kg)

 1 pack of mushrooms

  Cup of soft cream

Raspberry Thyme

 Salt and black pepper

 Vegetable oil

  Kitchen butter

How to prepare a scallop dish

 Pour the turkey slices in a bowl, add a little salt and black pepper and mix them together, then put a little oil in a pan and stir the turkey slices well until golden. Put them in a paper-tissue vase and dry the oil thoroughly.
 
اسكالوب


 Then clean the frying pan thoroughly with oil and then wipe it with a little butter. Then remove the chopped mushrooms, sprinkle with salt and black pepper and stir the mushrooms until they are well browned (4 to 6 minutes).

اسكالوب
 Then remove the soft cream and add the balsamic garlic and leave the mixture until it begins to boil, then put the turkey slices on it and move well until the mixture is mixed, you can spawn in a dish and offer hot.

And if you want to make the scallops more versatile, we suggest a different recipe to add a set of vegetables to make your dish more integrated. Follow the second recipe:Ingredients :

- Half a kilogram of turkey slices.

- 1 medium onion.

- 1 cup of milk.


 
- 1 cup of flour.

- 1 cup of crisps (baking powder).

- A little salt and black pepper.

- 2 Beans Islands.

- 2 tomatoes.

- 1 pumpkin pumpkin.

- A little olive oil.

- a little grated cheese for decorating (you can use any kind of cheese)

- frying oil.

How to make turkey turkey scallops:


 - Wash turkey slices as usual with water and lemon, then add salt and black pepper.

- Install the frying oil in a pan and put it on the fire.

- Drain the turkey scallops in the flour from both sides and then dip them again in the liquid milk and then in the squash powder.

- After the oil has heated well, we are sipping the slices.

- Remove them from the pan and put them over a piece of paper blotting to absorb excess oil.

We now prepare the vegetables accompanying the dish:

- Cut carrots, tomatoes and pumpkins into small pieces.

- Put it in a pot on the fire and add to it olive oil, salt and black pepper.

- Turn them from time to time until they ripen and then remove them from the fire.

- We bring a mold of oven (metal or glass ...) and a little butter.

- Put scallops turkey in the mold and then add the vegetables that we have prepared.

- Grate the dish with grated cheese and then put it in a hot oven for 20 minutes.

- Remove the dish from the oven and offer health and wellness.

Notes :

You can make scallops in other ways and also substitute the vegetables used in the recipe with other vegetables of your choice.
You can also serve this dish with some sauces such as ketchup and mayonnaise sauce.
As mentioned above, decorate turkey slices and greens with grated cheese before entering the oven. You can re-decorate it with cheese again after removing it from the oven. You can also use several types of cheese to decorate.



شاركه على جوجل بلس

عن Unknown

    تعليقات بلوجر
    تعليقات فيسبوك