Prepare orange cake in an easy way and with ingredients available
We offer you our excellent and easy recipe to prepare delicious and healthy orange cake that can be done in a short time. It does not require much effort and is inexpensive because its components are simple and available at home.

This recipe is based on the usual ingredients of the cake, but we have added a new ingredient, oranges. This healthy fruit is rich in vitamin X, which is loved by all members of the family and will give it a special flavor.
1 Orange Cake Ingredients:
2- 4 eggs
3- 2 cup flour
4- 3/4 cup vegetable oil
5- 1 cup sugar
6- 1 tbsp yeast confectioners (baking powder)
7- Juice of four orange
8- orange peel of three lightly colored orange
9- Large vinegar spoon
Ingredients of sauce:
-1 cup orange juice
- Half cup of sugar
- Semi-lemon juice
- 1 cup water
- 1 tablespoon starch (corn flour)
How to prepare an orange cake:

2- Beat the eggs with sugar with electric mixer with the addition of the crust during the beating and then oil and orange juice gradually until it becomes a cohesive combination, or in a dignified form.
3- In a deep vase, mix both the first and the second mixture with a wooden spoon, then add the vinegar and mix well.
4- Pour the mixture into a mold of your choice, butter-greased and sprinkled with a little flour.
5- Heat the oven to 180 degrees Celsius temperature, then enter the mold oven and leave for a period of 35 to 45 minutes until reddish and rise bloated, and to ensure the maturity of a knife in the cake if the output of Java is a sign of maturity.
6- When you are sure of its maturity, remove it from the oven and leave to cool.
How to prepare Orange Cake Sauce:
In a bowl, mix the orange juice, lemon, water and sugar, and then put on low heat. When boiling, add the starch with continuous stirring until the mixture is heavy, then remove it from the fire and liquidate it.
Now, Madam, just put the cake in the serving dish and leave the sauce in an artistic way of your choice, or cut it into two halves and stuff it with sauce.
Secrets and golden tips for a successful cake:
Most women suffer from the lack of success of the cake recipe they are preparing, due to many of the mistakes that they make during the preparation and cooking. And we are in the site of you Queen give you this series of tips to get the most successful cake recipe (orange cake for example):
1. The eggs used in the recipe should not be cold but should be in the heat of the kitchen.
2-Mix the flour with the yeast and then mix well before use.
3 - Add flour and yeast gradually and not at once.
4. The butter used in the recipe should be in the heat of the kitchen.
5. Mix the eggs with sugar and whisk them together for a while until the sugar completely disappears.
6. Before pouring the cake mixture in the mold, the latter should be greased with a little butter and sprinkled with flour (as mentioned in the recipe for the orange cake we served).
7. Preheat the oven before inserting the cake.
8 - You can add some natural flavors of the cake, such as flavored with vanilla, lemon peel or grated orange ...
9 - Do not open the door of the oven during cooking, especially in the first twenty minutes.
10. Cook the cake at low temperature (180 degrees).
11. If you want to add some dry fruits to the cake such as raisins or walnuts, mix them with a little flour and then add them to the dough so that they do not come down and settle down at the bottom of the cake.
12 - The most important factor to help you get a successful cake is to adhere to the recipe and its components without any additions, and to adhere to the stages of preparation fully.
By preparing you for the orange cake that our lady has given you, you will delight your family because it is very tasty and healthy. Finally, we invite you to try it out and tell us the result you got by writing a comment at the bottom of this page. We always promise you to provide a range of recipes that are outstanding and successful while not requiring much time and effort.
تحضير كيكة البرتقال بطريقة سهلة وبمكونات متوفرة
نقدم لك سيدتي وصفتنا المتميزة و السهلة لتحضير كيكة البرتقال اللذيذة و الصحية التي يمكن إنجازها في وقت وجيز، و لا تتطلب مجهودا كبيرا و غير مكلفة لأن مكوناتها بسيطة و متوفرة في البيت.

كيكة البرتقال اللذيذة ذات المكونات المتوفرة
ترتكز هذه الوصفة على المكونات المعتادة لعمل الكيك، لكننا أضفنا إليها مكونا جديدا و هو البرتقال هذه الفاكهة الصحية الغنية بالفيتامينات (س) التي يعشقها جميع أفراد الأسرة، و الذي سيضفي عليها نكهة خاصة.
مكونات عمل كيكة البرتقال:
– 4 حبات بيض
– 2 كأس دقيق
– 3/4 كأس زيت نباتي
– 1 كأس سكر
– 1 ملعقة كبيرة خميرة الحلويات (بكنج باودر)
– عصير أربع برتقالات
– القشرة البرتقالية لثلاث برتقالات مبروشة بنعومة
– ملعقة خل كبيرة
مكونات الصوص:
-1 كأس عصير برتقال
– نصف كأس سكر
– عصير نصف ليمونة
– 1 كأس ماء
– 1 ملعقة كبيرة نشا (دقيق الذرة)
طريقة تحضير كيكة البرتقال:

– ابدئي أولا بنخل الدقيق و الخميرة و امزجيهما جيدا.
– قومي بخفق البيض مع السكر بالخلاط الكهربائي مع إضافة القشرة المبروشة أثناء الخفق ثم الزيت و عصير البرتقال تدريجيا حتي يصبح خليطا متماسكا أي على شكل كريمة.
– امزجي في إناء عميق كلا من الخليط الأول و الثاني بملعقة خشبية، بعد ذلك أضيفي الخل ثم و اصلي مزج المكونات جيدا.
– يفرغ الخليط في قالب حسب اختيارك مدهون بالزبدة و مرشوش بقليل من الدقيق.
– يسخن الفرن على حرارة 180 درجة، ثم أدخلي القالب الفرن و اتركيه مدة تتراوح بين 35 و 45 دقيقة حتى يتحمر و يرتفع منتفخا، و للتأكد من نضجه اغرزي سكينا في الكيكة فإذا خرج جافا فتلك علامة النضج.
– عند التأكد من نضجها قومي بإخراجها من الفرن و اتركيها لتبرد.
طريقة تحضير صوص كيكة البرتقال:
في وعاء يخلط كل من عصير البرتقال و الليمون و الماء و السكر، ثم يوضع على نار هادئة، و عند الغليان تضاف النشا مع التحريك المتواصل حتى يثقل الخليط، بعد ذلك أزيليه من فوق النار و قومي بتصفيته.
و الآن سيدتي ما عليك سوى أن تضعي الكيكة في طبق التقديم و تفرغي عليها الصوص بطريقة فنية من اختيارك، أو أن تقطعيها عرضيا إلى نصفين و تحشيها بالصوص.
أسرار و نصائح ذهبية للحصول على كيك ناجح :
تعاني معظم السيدات من عدم نجاح وصفة الكيك التي يقمن بتحضيرها، و ذلك يرجع إلى العديد من الأخطاء التي يرتكبنها خلال عمليتي الإعداد و الطهي. و نحن في موقع أنت ملكة نقدم لك هذه السلسلة من النصائح لتحصلي على أنجح وصفة كيك (كيكة البرتقال مثلا) :
1- البيض المستعمل في الوصفة يجب ألا يكون باردا بل ينبغي أن يكون في حرارة المطبخ.
2- خلط الدقيق بالخميرة ثم نخلهما جيدا قبل الاستعمال.
3- إظافة الدقيق و الخميرة تدريجيا و ليس دفعة واحدة.
4- الزبدة المستعملة في الوصفة يجب أن تكون في حرارة المطبخ.
5- خلط البيض بالسكر و خفقهما معاً لبعض الوقت حتى يختفي السكر تماما.
6- قبل صب خليط الكيك في القالب، ينبغي دهن هذا الأخير بالقليل من الزبدة و رشه بالدقيق (كما سبق و ذكرنا في وصفة كيكة البرتقال التي قدمنا).
7- تسخين الفرن مسبقا قبل إدخال الكيك إليه.
8- بالإمكان إضافة بعض النكهات الطبيعية للكيك مثل تنكيهها بالفانيلا أو قشر الليمون أو البرتقال المبشور…
9- عدم فتح باب الفرن خلال الطهي و خاصة في العشرين دقيقة الأولى.
10- طهي الكيك على درجة حرارة منخفضة (180 درجة).
11- إذا أردت إضافة بعض الفواكه الجافة إلى الكيكة كالزبيب أو الجوز، فقومي بخلطها بالقليل من الدقيق ثم إضافتها إلى العجين و ذلك حتى لا تنزل و تستقر في أسفل الكيك.
12- يبقى أهم عامل يساعدك على الحصول على كيكة ناجحة هو الالتزام بالوصفة و مكوناتها دون أي إضافات، و التقيد بمراحل الإعداد بشكل كامل.
بتحضيرك كيكة البرتقال التي قدمناها لك سيدتي، ستدخلين السرور على أفراد أسرتك لأنها لذيذة جدا و صحية. و في الأخير ندعوك إلى تجريبها و إخبارنا بالنتيجة التي حصلت عليها و ذلك من خلال كتابة تعليق أسفل هذه الصفحة، و نعدك دائما بتقديم مجموعة من الوصفات المتميزة و الناجحة و في نفس الوقت تلك التي لا تتطلب منك الكثير من الوقت و الجهد.
تعليقات بلوجر
تعليقات فيسبوك