
بيكاتا الدجاج أو اللحم أو السمك
الخليط الأساسى للبيكاتا
3 بيضات
ربع كوب بقدونس أو كذبرة مفرومة ناعما .
نصف كوب دقيق
نصف كوب لبن
( فى وعاء تخفق البيض أولا ثم تضيف باقى المكونات ما عدا اللبن وتبدأ فى الخفق مرة أخرى بواسطة المضرب السلك اليدوى مع إضافة اللبن تدريحيا حتى تصل للسمك المطلوب فتكون كثيفة القوام )
طريقة عمل بيكاتا الدجاج أو اللحم أو السمك
1 – بيكاتا الدجاج : ( يفضل إستخدام شرائح من الصدور ) نرشها بالملح والفلفل وعصرة نصف ليمونة ثم نغمسها بالخليط .
2 – بيكاتا اللحم : نرشها بالملح والفلفل ورشة بسيطة من الخل ونتركها لمدة حوالى ساعتين ثم نغمسها بالخليط . ( يفضل إستخدام شرائح اللحم البتلو )
( تضع الشريحة بين طبقتين من كيس بلاستيك وتدق عليها إلى أن ترق مثل قطعة البوفتيك سواء شرائح اللحم أو الدجاج )
3 – بيكاتا السمك : نتبلها بالملح البسيط لأن الجبنة بها نسبة بسيطة من الملح والفلفل والكمون ثم نغمسها بالخليط ( فنستخدم أى نوع من السمك الفيلية ) يقطع إلى شرائح رقيقة بواسطة السكين ولا تدق علية مثل اللحوم .
4 – تغمس الشرائح المطلوبة فى الخليط المجهز وتقوم بتحميرها من الجانبين فى طاسة بها ملعقة كبيرة سمن + ثلاث ملاعق زيت سخن .على نار متوسطة ويفضل أن تقدم بجانب أى صنف من اصناف المكرونة .
بيكاتا الدجاج أو اللحم أو السمك يفضل إستخدام شرائح من الصدور ) نرشها بالملح والفلفل وعصرة نصف ليمونة ثم نغمسها بالخليط
1 – إذا كانت شرائح الدجاج أو اللحم سميكة أو لم تكتمل تسوية نرصها بعد التحمير فى صينية الفرن المدهونة بالزيت وتدخل الفرن وتوضع على الشبك بمنتصف الفرن بدون غطاء على نار متوسطة لمدة عشرة دقائق للتأكد من تسويتها ثم تقدم بالهناء .
2 - كثيرا من الناس لا يفضلون البيكاتا بالصوص نظرا للمادة الدهنية الزائدة به ولذلك فالصوص يكون إختيارى بتلك الطريقة فيمكن أن تقوم بتسوية الصوص أيضا ووضعة على الشرائح أو يقدم بجانبها بتلك الطريقة حسب الرغبة .

Chicken picata, meat or fish
The basic mixture of pecta
3 eggs
1/4 cup parsley or finely chopped.
Half cup flour
Half a cup of milk
(In the egg flake first and then add the rest of the ingredients except the milk and begin to beat again by the racket manual wire with the addition of milk gradually until the desired thickness becomes dense)
How to make chicken, meat or fish
1 - Chicken picata: (preferably slices of chests) Sprinkle with salt and pepper and half a lemon and then dipped in the mixture.
2 - Picata meat: Sprinkle with salt and pepper and a simple workshop of vinegar and leave for about two hours and then dipped in the mixture. (Preferably steaks)
(Place the slide between two layers of plastic bag and knock on it until you live up like a piece of beef, whether steaks or chicken)
3 - fish picata: season with simple salt because the cheese with a small amount of salt and pepper and cumin and then dip it with the mixture (we use any kind of elephant fish) cut into thin slices by the knife does not knock like meat.
4 - Dipping the required slices in the mixture is processed and preserved from the sides in a bowl with a tablespoon of fat + three tablespoons of hot oil on medium heat and preferably to the side of any category of pasta.
Chicken, meat or fish Bekata preferably slices of chests (spread with salt and pepper, half a lemon and then dip it with batter)
1 - If the chicken or meat slices are thick or unfinished, spread them after fermentation in the oil - coated oven tray and enter the oven and placed on the grille in the middle of the oven without cover on medium heat for 10 minutes to make sure it is sorted and then tender.
2 - Many people do not prefer the picata Sauce because of the excess fatty matter and therefore the texts are optional in this way can also settle the sauce and placed on the slides or presented beside it in that way as desired.
تعليقات بلوجر
تعليقات فيسبوك