طريقة عمل الكريب في المنزل # الحلو و المالح
إن طريقة عمل الكريب سهلة جدا، و قد تستغرق مدة قصيرة جدا في طهيه، كما يمكن إعداده من طرف أي شخص و إن لم يكن متمرسا في فن الطبخ.

أسهل طريقة عمل الكريب في المنزل
يعتبر الكريب من أسهل الحلويات التي يمكنك صنعها حين الشعور المفاجئ بالجوع، حيث أنه لا يحتاج مقادير معقدة و وقتا طويلا، كما يمكنك اختيار الحشو الذي يناسب ذوقك. و في مايلي سنقدم لك طريقة عمل الكريب بنوعيه الحلو و المالح.
المقادير:
الكريب الحلو يحتاج:
– 1 كوب من الدقيق الأبيض
– 3 حبة بيض
– كوب و نصف من الحليب السائل
– 1 ملعقة كبيرة زبدة مذابة
– 1 ملعقة كبيرة من السكر
– قبصة ملح
الكريب المالح:
نفس مكونات الكريب الحلو فقط نستبدل ملعقة السكر بملعقة الملح.
طريقة عمل الكريب:
في وعاء يمزج كل من الدقيق و الملح و السكر، و في وعاء آخر يمزج كل من البيض المخفوق و الحليب باستخدام خفاقة يديوية أو كهربائية إلى أن يتجانس الخليط جيدا.
يضاف خليط البض و الحليب إلى الدقيق و الملح و السكر، ثم تضاف إليهم الزبدة المذابة، ثم يحرك جيدا.
يترك الخليط ساعة ليرتاح (يمكن الإحتفاظ به في الثلاجة).
أحضري مقلاة مدهونة بالزبدة، أو زيت نباتي، توضع على نار متوسطة إلى أن تسخن.
ترفع المقلاة عن النار و يصب مقدار فيها القليل من الخليط، ما يعادل مغرفة صغيرة، و تحرك المقلاة مباشرة بشكل دائري حتى يتوزع الخليط بالتساوي على سطحها.
يترك الكريب على النار إلى أن يستوي من الأسفل ثم يقلب، حتى ينضج تماما و يرفع منعلى النار.
تكرر العملية إلى حين انتهاء كمية العجين.
أما الحشو يبقى اختياريا فمثلا يمكن استعمال النوتيلا، المربى، الفواكه و غيرها بالنسبة للكريب الحلو، أما فيما يخص الكريب المالح فيمكن استخدام قطع الدجاج و الجبن، أو اللحم المفروم، أو أي حشو تفضلينه.

How to work crepe at home # Sweet and salty
The way the crepe works is very easy, it may take a very short time to cook, and can be prepared by anyone and if not familiar with the art of cooking.

The easiest way to work crepe at home
Creep is one of the easiest desserts you can make when you are suddenly hungry. It does not take complicated amounts of time and you can choose the filler that suits your taste. And in the following we will give you the way to work crepes sweet and salty.
Ingredients:
Sweet crepe needs:
- 1 cup of white flour
- 3 eggs
- One and a half cups of liquid milk
- 1 tablespoon melted butter
- 1 tablespoon of sugar
- Salt Bunch
Salty Crepe:
The same components of sweet crepes only Replace the spoon of sugar with a spoon of salt.
How Crepe Works:
In a bowl, mix the flour, salt and sugar, and in another bowl, mix the scrambled eggs and milk with a manual or electric blender until the mixture is well homogenized.
Add the mixture of milk and milk to flour, salt and sugar, then add melted butter, then stir well.
Leave the mixture for an hour to rest (can be kept in the refrigerator).
Bring a skillet, or vegetable oil, on medium heat until heated.
Remove the pan from the fire and pour a small amount of mixture, the equivalent of a small scoop, and move the pan directly in a circular until the mixture is distributed evenly on the surface.
Leave the crepe on the fire until it is leveled from the bottom and then stir, until it is fully cooked and stirred up.
Repeat the process until the dough is finished.
For example, can be used for nutrilla, jam, fruit and others for sweet crepes. For salty crepes, chicken, cheese, minced meat, or any other stuffing can be used.

تعليقات بلوجر
تعليقات فيسبوك